L. Westermannas: „Jei norime laimėti titulą, turime žaisti geriau“
LKL / BNS nuotr.

L. Westermannas: „Jei norime laimėti titulą, turime žaisti geriau“

Autorius: LKL.lt
2019-05-23

Kauno „Žalgiriui“ trūksta žingsnio, kad pratęstų nuo Lietuvos krepšinio lygos įkūrimo trunkančią seriją.

Šalies čempionai dar nepraleido nė vienos finalo serijos šalies čempionate ir šį vakarą gali jau 26-tą sezoną paeiliui iškopti į LKL finalą.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai šiandien vyksta į Panevėžį, kur sieks pranokti „Lietkabelį“ bei užbaigti pusfinalio seriją. Rungtynes nuo 18.30 tiesiogiai transliuos BTV.

„Laukia kietas mūšis, tad turime būti pasirengę ir žaisti protingai, – prieš artėjančią dvikovą oficialiai LKL svetainei LKL.lt teigė „Žalgirio“ įžaidėjas Leo Westermannas. – Panevėžyje žaisti visada yra sudėtinga, nepamenu, kad kada būtume ten iškovoję lengvą pergalę.

Turime žaisti protingą krepšinį. Žinome, kur galime juos atakuoti, tad turime išnaudoti savo ginklus.“

„Žalgiris“ šį sezoną dusyk viešėjo Panevėžyje ir abi kovos buvo įtemptos – pergalės iškovotos bendra 9 taškų persvara.

L. Westermannas atstovavo „Žalgiriui“ ir 2016-2017 m., kai „Lietkabelis“ žaidė istorinį sezoną ir finale metė iššūkį „Žalgiriui“.

Šį sezoną kauniečiai ketvirtfinalio seriją laimėjo vidutine 19 taškų persvara, o pirmajame pusfinalio susitikime „Lietkabelį“ namie pranoko 78:58, tačiau prancūzas mato, kur kauniečių žaidimas dar galėtų pagerėti.

„Bendrai paėmus, tai viskas buvo gerai, nes laimėjome, o tai svarbiausia,  – mintimis dalijosi L. Westermannas. – Žinoma, mes visada galima gerinti savo žaidimą – tiek taktiškai, tiek realizuodami metimus. Pataikymo procentas pastarajame mače nebuvo geras (28 proc. tritaškių, – aut. past.).

Mes galime žaisti geriau. Užvakar buvome solidūs ir to pakako, kad įveiktume „Lietkabelį“. Bet jei norime laimėti titulą, tuomet turėsime žaisti šiek tiek geriau.“

„Lietkabelį“ pastaruoju metu itin retina traumos. Jau kurį laiką 7-8 žaidėjų rotaciją naudojantys panevėžiečiai treniruočių metu aikštelėje turi grumtis tiek su vyriausiuoju treneriu Nenadu Čanaku, tiek su jo asistentais.

Dvikovoje Kaune Aukštaitijos komanda vertėsi be Simo Jasaičio, Marko Čakarevičiaus bei Ike‘o Iroegbu. Šių krepšininkų tikriausiai neturės ir rungtynėse Panevėžyje.

„Kai jie sveiki, tai jie yra labai gera komanda, kurią sunku įveikti. Net ir dabar, kai „Lietkabelį“ kamuoja traumos, sudėtinga prieš juos žaisti. Tai puikiai treniruojama ekipa, turinti gerų patyrusių bei jaunų žaidėjų. Jie žino, kaip žaisti“, – varžovų situaciją įvertino „Žalgirio“ atakų organizatorius.

Sezonui artėjant į pabaigą, Kauno ekipa, kaip ir kasmet, pateko į gandų sūkurį, kuriame netrūksta potencialių kandidatų pavardžių prisijungti prie Lietuvos krepšinio flagmano.

Jame netrūksta ir dabartinių žalgiriečių pavardžių.

„Tai verslo dalis, – paklaustas, ar tai neblaško komandos, teigė L. Westermannas. – Mes esame labai laimingi dėl žaidėjų, kurie atvyksta, ir dėl žaidėjų, kurie išvyksta į puikias komandas. Tai nėra problema, nes jie profesionalai.

Būtų blogai, jei krepšininkai nebūtų susikoncentravę į pagrindinį mūsų uždavinį – laimėti titulą. Vis dėlto visi yra įsitraukę, tad viskas yra gerai. Gandai komandą liečia kasmet, tai yra mūsų darbo dalis.“

Vis dėlto pirmiausia – tikslas iškovoti devintąjį šalies čempionų titulą iš eilės. Pirmosios vietos pirmenybėse šiame dešimtmetyje niekam neužleidžiantis Kauno klubas yra pasiruošęs jau šiandien užsitikrinti vietą finale.

Pergalės Panevėžyje atveju, svarbiausioje sezono serijoje „Žalgirio“ lauktų Klaipėdos „Neptūno“ arba Vilniaus „Ryto“ barjeras. Po vakarykštės dvikovos uostamiestyje sostinės klubas serijoje iki dviejų pergalių pirmauja 1-0.

Kurį varžovą finale norėtų išvysti „Žalgirio“ legionierius?

„Man tai nerūpi, mes turime žiūrėti į save, – atsakė L. Westermannas. – Būtų smagu žaisti prieš „Rytą“ ir finale jausti derbio atmosferą. Būtų smagu žaisti ir prieš „Neptūną“, kuris reguliariajame sezone mums davė didžiausią kovą ir įveikė tris kartus.

Abi komandos turi savų argumentų, tačiau pirmiausia turime susifokusuoti į save. Jei darbą atliksime gerai, tuomet galime laimėti čempionų titulą.“

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris