G. Staniulio dvigubas dublis neišgelbėjo – Telšiuose triumfavo „CBet“
Foto: BC M Basket-Delamode

G. Staniulio dvigubas dublis neišgelbėjo – Telšiuose triumfavo „CBet“

Autorius: LKL.lt
2023-09-23

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) sezonas pirmą kartą užsuko į Žemaitijos sostinę Telšius, kuriuose šeimininkų teisėmis rungtyniauja Mažeikių „M Basket-Delamode“ (0-2). 

Mariaus Kiltinavičiaus auklėtiniai po atkaklios kovos 79:82 (21:21, 18:17, 21:20, 19:24) krito prieš Jonavos „CBet“ (2-0). 

Nuo pirmųjų minučių aikštėje virė atkakli kova, o mažeikiškiams teko išsigąsti dėl smūgį į petį praleidusio Giedriaus Staniulio. Vis dėlto aukštaūgis liko aikštėje ir dar iki ilgosios pertraukos surinko 17 naudingumo balų, o šeimininkai pirmavo 39:38. 

Trečiajame kėlinyje ledus iš toli pralaužusiems mažeikiškiams pavyko atitrūkti dviženkliu skirtumu (55:45), tačiau ilgai šis neišsilaikė. Luko Kreišmonto ir Ivano Gandia-Rosos tritaškiai priartino svečius, o Mažeikių klubo situaciją stabilizavo blykstelėjęs Tadas Pažėra, pataikęs iš toli ir asistavęs G. Staniuliui – 60:56. 

Ketvirtąjį kėlinį pristabdė apmaudi situacija – tarpusavyje susidūrė „CBet“ žaidėjai Lukas Kreišmontas ir Edvinas Šeškus, o pastarasis tik padedamas komandos draugų paliko aikštelę. Jonaviškių tai nepalaužė, priešingai, Tauras Jogėla netrukus išlygino rezultatą (65:65).  

Netrukus Mažeikių klubo puolimas užsikirto, o sėkmingas Martyno Paliukėno prasiveržimas likus žaisti tris minutes jau tik mažino deficitą – 70:77. Iš šios balos šeimininkams išlipti jau nepavyko, nors su sirena skirtumą dar aptirpdė M. Paliukėnas.

Mažeikiškių neišgelbėjo ir efektyviausiu mačo žaidėju tapusio G. Staniulio dvigubas dublis – 30 minučių, 10 taškų (4/7 dvitaškių, 2/4 baudų metimų), 11 atkovotų kamuolių, 4 rezultatyvūs perdavimai, blokas, 3 pražangos bei 23 naudingumo balai.

Šeimininkai laimėjo kovą dėl kamuolių (34:32) ir rečiau klydo (8:13), tačiau naudingumo balais vis tiek gerokai atsiliko nuo varžovų (83:101).

Dabar jonaviškių laukia išvyka į Turkiją, kur jie dalyvaus FIBA Čempionų lygos atrankoje, o į „Betsafe-LKL“ kovas grįš spalio 2-osios maču prieš „Šiaulius“ (0-1). Tuo tarpų „M Basket-Delamode“ kitą šeštadienį vyks į Vilniaus „Wolves“ (2-0) teritoriją. 

„M Basket-Delamode“: Chauncey Collinsas 16 (8 rez. perd., 4 per. kam.), Martynas Paliukėnas 13 , Tadas Pažėra 11 (3/4 tritaškių), Giedrius Staniulis 10 (11 atk. kam., 4 rez. perd.), Andris Misteris 9 (1/7 tritaškių). 

„CBet“: Michaelas Lewisas 21 (3/5 tritaškių, 5 klaidos), Ivanas Gandia-Rosa (4/7 tritaškių, 8 rez. perd.) ir Tauras Jogėla (7 atk. kam.) po 14, Michaelas Hughesas (5 atk. kam., 4 rez. perd.) ir Lukas Kreišmontas po 8.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris