Iš arčiau: 3 įdomūs faktai apie „Žalgirio“ ir „Wolves“ susitikimą
„Betsafe-LKL“ nuotr.

Iš arčiau: 3 įdomūs faktai apie „Žalgirio“ ir „Wolves“ susitikimą

Autorius: LKL akademija powered by Citadele
2023-12-17

„Betsafe-LKL“ čempionate laukia kertinė sekmadienio dvikova tarp Kauno „Žalgirio“ (11-2) ir Vilniaus „Wolves“ (11-2). Nemuno saloje žalgiriečiai savo fanų akivaizdoje bandys revanšuotis už patirtą pralaimėjimą sostinėje pirmajame rate, kuomet sostinės klubas apgynė savo namų tvirtovę bei rezultatu 75:64 įveikė svečius iš Kauno.

Be to, šis mačas taps įžanga ir į netrukus prasidėsiančią seriją Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) ketvirtfinalyje.

Kol laukiame šių ekipų antrojo susitikimo, rubrikoje „Iš arčiau“ pateikiame kelis įdomius faktus apie šias komandas.

Jubiliejinis tritaškis

„Wolves“ atstovas Vaidas Kariniauskas „Betsafe-LKL“ čempionate yra sužaidęs 142 rungtynes. Įžaidėjui trūksta vieno tikslaus tritaškio metimo, jog pasiektų 100-ojo pataikyto tritaškio ribą.

Geriausiai šį sezoną žaidėjas iš tolimos distancijos atakavo būtent prieš „Žalgirį“, kuomet realizavo 3 tritaškius iš 4.

Supersurvey

Geležinė gynyba

Kazio Maksvyčio auklėtiniai yra mažiausiai taškų vidutiniškai praleidžianti ekipa. Vietiniame fronte „Žalgiris“ kibia gynyba savo varžovams leidžia įmesti vidutiniškai vos 71,8 taško.

Užtikrintą gynybą žaliai balti pademonstravo prieš „Gargždus“, kai į savo krepšį praleido tik 55 taškus. Kauniečiams savo gynyba pavyko pirmajame rate pristabdyti „Wolves“ ekipos puolimą, kuris sugeneravo 75 taškus, tačiau Lietuvos čempionams pralaimėjimo išvengti nepavyko.

SuperSurvey

Tritaškių lietus

Šiame „Betsafe-LKL“ čempionate „Vilkų“ ekipa yra taikliausia iš tritaškio zonos. Jos pataikymas iš toli siekia 41,5 proc. Kęstučio Kemzūros auklėtiniai per rungtynes vidutiniškai išsimeta 24 tritaškius bei realizuoja 10. Geriausią pasirodymą iš tolimos distancijos vilniečiai surengė antrajame ture prieš „Šiaulių“ ekipą, kuomet pataikė 9 tritaškius iš 16 bei užfiksavo 56,3 proc. taiklumą.

Super Survey Maker

Antrąją „Žalgirio“ ir „Wolves“ tarpusavio dvikovą šiame sezone sekmadienį nuo 17.00 val. stebėkite per BTV ir Go3.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris