Citadele KMT ketvirtfinalyje „Šiauliai“ išbarstė pranašumą, bet įveikė „CBet“
„Betsafe-LKL“ nuotr.

Citadele KMT ketvirtfinalyje „Šiauliai“ išbarstė pranašumą, bet įveikė „CBet“

Autorius: LKL.lt
2024-01-04

Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje (Citadele KMT) sužaistos visos pirmosios ketvirtfinalių rungtynės.

Ketvirtojoje poroje pirmą sunkią pergalę įsirašė „Šiauliai“, kurie savo aikštėje 80:77 (9:16, 31:21, 21:14, 19:26) palaužė Jonavos „CBet“.

Šiauliečiai galėjo laimėti lengviau, bet paskutiniame ketvirtyje praleido varžovų spurtą 14:0 ir taip leido jiems priartėti.

Antroji komandų ketvirtfinalio akistata, po kurios paaiškės, kas žengs į finalo ketvertą, vyks sausio 20 dieną Jonavoje.

Legionierių dėka „CBet“ startavo geriau (10:3) ir taip vertė Žydrūną Urboną reaguoti. Tai šiauliečiams kurį laiką nepadėjo – skirtumas tik augo (3:12), tiesa, išnaudoti baudų metimai leido priartėti – 9:14.

Eimantas Stankevičius ir Leonardas Thorpe‘as intrigą augino dar labiau (18:20), kol tritaškio nepaleido Edvinas Šeškus. Jonaviečių atakos su šiuo metimu neišsijudino ir puolimas strigo, kol galiausiai E.Stankevičius išvedė į priekį „Šiaulius“ – 24:23. Būtent šio žaidėjo dėka šeimininkai iniciatyvą perėmė ir po dviejų kėlinių pirmavo 40:37.

„CBet“ prireikė nemažų pastangų, kad susigrąžintų persvarą (46:45) kone įpusėjus trečiam ketvirčiui. Tuo pasidžiaugti pavyko neilgai: Paulius Danusevičius bei Shaquille‘as Keithas pelnė savo taškus ir persvarą vertė rekordine – 57:48. Prastą „CBet“ atkarpą nutraukė Strahinja Mičovičius (50:57), tačiau po trečiojo kėlinio šeimininkai jautėsi užtikrintai – 61:51.

Nepaisant to, kad jonaviečiai turėjo dar kėlinį atsitiesti, jų situacija tik prastėjo (55:69). Galiausiai svečiai ėmė gelbėtis, rengdami spurtą 14:0 (69:75) ir taip turėdami šansą pakovoti dėl pergalės. E.Stankevičius nutraukė juodą šeimininkų atkarpą, tačiau M.Lewisas ir S.Mičovičius rinko svarbius taškus – 74:78. Liko 21 sek., per kurias svečiai priartėjo dar labiau.

E.Stankevičius surengė rezultatyviausią karjeros pasirodymą Citadele KMT, pelnęs 26 taškus.

„Šiauliai“: Eimantas Stankevičius 26 (6/9 trit.), Leonardas Thorpe‘as 11 (9 rez. perd.), Paulius Danusevičius 10, Tomašas Pavelka (13 atk. kam.), Bennettas Vander Plasas ir Shaquille‘as Keithas – po 9.

„CBet“: Lukas Kreišmontas 19, Michaelas Lewisas 14, Strahinja Mičovičius ir Tauras Jogėla – po 13, Michaelas Hughesas (9 atk. kam.) ir Edvinas Šeškus (6 rez. perd.) – po 6.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris