J. Tamulis: apie metus Rumunijoje ir sugrįžimą į pažįstamą aplinką
BNS nuotr.

J. Tamulis: apie metus Rumunijoje ir sugrįžimą į pažįstamą aplinką

Autorius: bcpienozvaigzdes.lt
2020-02-05

Į Pasvalio „Pieno žvaigždes“ po 2,5 metų pertraukos sugrįžtantis Justas Tamulis komandoje nesijaus svetimas.

Krepšininkas 2015-2017 m. laikotarpiu atstovavo pasvaliečiams, o šių metų komandoje taip pat sutiko gerų draugų.

„Taip, – net nedvejojęs į klausimą, ar komandoje sutiko pažįstamų veidų, tinklalapiui „bcpienozvaigzdes.lt“ atsakė J. Tamulis. – Paulių Petrilevičių pažįstu nuo vaikystės, nes abu esame iš Kėdainių. Taip pat gerai pažįstu Dominyką Domarką, o kitus žaidėjus žinojau iš seniau, todėl tikrai nėra sunku įsilieti į komandą.“

Pusantro sezono Rumunijoje rungtyniavęs kėdainiškis atviravo, kodėl sezono viduryje nusprendė palikti Piteščio BCM ekipą.

„Susiklostė tokia situacija, kad klube nesijaučiau gerai, – teigė J. Tamulis. – Komanda pradėjo byrėti, pasikeitė penki krepšininkai, vadovybė ir treneris atsistatydino, todėl nusprendžiau išvykti.“

Vis dėlto 194 cm atletas praleistais metais Rumunijoje džiaugėsi, o ypač pirmuoju sezonu, kai atstovavo Sibiu „CSU Sibiu“ ir su ja tapo Rumunijos vicečempionu, per susitikimą pelnydavęs po 14,5 taško.

„Rumunijoje įgavau patirties tiek kaip žmogus, tiek kaip žaidėjas, o pirmame sezone dar ir žaidžiau geroje organizacijoje bei galėjau mėgautis krepšiniu“, – savo dvejus metus užsienyje apibendrino snaiperis.

25-erių krepšininkas prieš pasirašant sutartį su „Pieno žvaigždėmis“ turėjo pasiūlymų iš užsienio klubų, tačiau jo apsisprendimą nulėmė pažįstama aplinka.

„Buvo kalbų su keliais užsienio klubais, bet Pasvalį pasirinkau todėl, nes žinojau, kur vykstu. Pasikalbėjau prieš tai su treneriu bei keliais žaidėjais, viskas patiko ir džiaugiuosi būdamas čia“, – pasakojo J. Tamulis.

Gynėjas taip pat spėjo aptarti savo būsimą vaidmenį komandoje su pasvaliečių vyriausiuoju treneriu Gediminu Petrausku, kuris, anot J. Tamulio, jį mato žaidžiantį tiek atakuojančio, tiek lengvoje krašto pozicijose.

Pasvaliečių naujoko debiutas turėtų įvykti vasario 8-ąją Vilniuje prieš vietos „Rytą“.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris