„Betsafe-LKL“ žaidėjų pasirodymai rinktinėse: lyderiavę žalgiriečiai, uteniškių puolėjai ir jonaviečių gynėjo nuotykiai Azijoje
FIBA nuotr.

„Betsafe-LKL“ žaidėjų pasirodymai rinktinėse: lyderiavę žalgiriečiai, uteniškių puolėjai ir jonaviečių gynėjo nuotykiai Azijoje

Autorius: LKL.lt
2024-02-27

Pirmadienį finišavo pirmasis atrankos „langas“ į 2025-ųjų Europos krepšinio čempionatą. „Betsafe-LKL“ komandos į Senojo žemyno rinktines išsiuntė penkiolika žaidėjų. Devyni iš jų atstovavo Lietuvos rinktinei, startavusiai nesunkia pergale prieš lenkus ir dramatišku pralaimėjimu estams.

Kauno „Žalgirio“ duetas – Edgaras Ulanovas ir Tomas Dimša – buvo rezultatyviausias ir naudingiausias lietuvių gretose. Rinktinės kapitonu bent trumpam tapęs E. Ulanovas rinko po 12 taškų, 4 atkovotus kamuolius, 3,5 rezultatyvaus perdavimo ir 14,5 naudingumo balo, o T. Dimša pernelyg neatsiliko fiksuodamas 12 taškų, 3 atkovotų kamuolių, 3 rezultatyvių perdavimų ir 13,5 naudingumo balo statistiką.

Sunkiau sekėsi kitam „Žalgirio“ atstovui, Lukui Lekavičiui, kuris pelnydavo po 6 taškus ir rinkdavo po 2 naudingumo balus.

Pirmajame mače tik pabaigoje ant parketo žengęs Ąžuolas Tubelis prieš estus jau buvo vienas komandos lyderių. Per abu mačus Klaipėdos „Neptūno“ vedlys pelnydavo 5 taškus, sugriebdavo 4 kamuolius ir rinkdavo 9 naudingumo balus, pagal šį rodiklį nusileisdamas tik minėtam kauniečių tandemui.

Tik pirmojo susitikimo išvakarėse prie rinktinės prisijungęs Vilniaus „Wolves“ žaidėjas Kristupas Žemaitis įžaidėjo pozicijoje pakeitė savo komandos draugą klube, Vaidą Kariniauską. Gynėjas nebuvo itin ryškus – vidutiniškai rinko 4,5 taško ir 5 naudingumo balus.

Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ į nacionalinę ekipą išsiuntė Gabrielių Maldūną ir Deividą Sirvydį. Aukštaūgis prie 2,5 taško pridėdavo 5 atkovotus kamuolius ir rinkdavo 6,5 naudingumo balo, o snaiperis dėl kojos skausmų praleido antrąjį mačą. Pirmajame jis pasižymėjo 8 taškais ir 7 naudingumo balais.

Vilniaus „Ryto“ deleguoti Margiris Normantas ir Gytis Radzevičius dėl skirtingų priežasčių sužaidė po vienerias rungtynes. M. Normanto sąskaitoje – 4 taškai ir 5 naudingumo balai, o G. Radzevičius pasižymėjo 2 taškais, 2 atkovotais kamuoliais ir 4 naudingumo balais.

Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ savo puolėjais, Ajdinu Penava ir Ivanu Vranešu, aprūpino Bosnijos ir Hercegovinos bei Kroatijos rinktines, besirungiančias toje pačioje grupėje. Šiame „lange“ uteniškių žaidėjai nesusitiko tarpusavyje, o jų komandos užfiksavo identiškus rezultatus – be vargo sutriuškino Kiprą ir nusileido Prancūzijai.

Bosnis pelnydavo 8,5 taško, atkovodavo 2,5 kamuolio ir rinkdavo 9,5 naudingumo balo, o kroatas savo ruožtu pelnydavo 7 taškus, atkovodavo 4 kamuolius ir rinkdavo 13 naudingumo balų.

Mažeikių „M Basket-Delamode“ rungtyniaujantis Danielis Dolencas apsivilko Suomijos rinktinės aprangą, tačiau atliko epizodinį vaidmenį – iš viso sužaidė vos 9 minutes, per kurias spėjo pelnyti 2 taškus, 3 rezultatyvius perdavimus ir 4 naudingumo balus.

Taip pat Suomijos rinktinei turėjo atstovauti ir mažeikiškių gynėjas Henri Kantonenas, tačiau pasiruošimo metu jam plyšo kryžminiai kelio raiščiai. Ši trauma užbaigė krepšininko sezoną ne tik rinktinėje, bet ir klube anksčiau laiko.

„Šiaulių“ vidurio puolėjas iš Slovakijos, Tomašas Pavelka, šįsyk nebuvo stabilus. Mače su belgais „centras“ dominavo – pelnė 8 taškus, atkovojo 11 kamuolių, atliko 3 blokus ir surinko 19 naudingumo balų, tačiau latviai jį kaip reikiant pažabojo ir parketą jis paliko turėdamas viso labo 2 atkovotus kamuolius ir 2 naudingumo balus. Abu mačus slovakai pralaimėjo.

Su Vengrijos rinktine sportavo „Neptūno“ puolėjas Zsomboras Maronka, bet trenerio sprendimu jam nebuvo suteikta minučių abiejuose susitikimuose.

„Betsafe-LKL“ krepšininkai rungtyniavo ne tik Europos čempionato atrankoje. Bilieto į Azijos čempionatą su Kataro rinktine siekia natūralizuotas Jonavos „CBet“ gynėjas Mike‘as Lewisas. Nors jo komanda nusileido tiek Irano, tiek Kazachstano rinktinėms, amerikietis buvo gana ryškus. Jis fiksavo 16 taškų, 4,5 rezultatyvaus perdavimo ir 14 naudingumo balų vidurkius.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris